23.05.2023

Best of the Best – Nataša Cvetkovska

Reci nam par reči o sebi. Zašto si se odlučila da pohađaš Akademiju za Software Testera u Semos Education-u?

Ja sam Nataša Cvetkovska, po zanimanju mašinski inženjer koji radi u automobilskoj industriji.

Ljudi oko mene i tempo kojim se tehnologija razvija ključni su faktori zašto sam upisala Akademiju za Software Tester u Semos Educationu. Testiranje softvera uključuje kreativnost, oko za detalje, objektivnost i deep dive u softver, i manje-više je veoma slično onome što trenutno radim, samo što ovde testiram softver, a ne fizički, direktno na proizvodu.

Kako ti je Akademija pomogla da budeš korak bliže ostvarivanju karijere Software Testera?

Akademija za Softvare Testera u Semos Education-u je od velikog značaja za nove kandidate koji žele da se prekvalifikuju. Način na koji su nam treneri prenosili znanja, kreiranje i deljenje novih ideja i mogućnosti, rad na realnim projektima samo su deo niza prednosti koje ova Akademija nudi.

Koliko su ti zadaci i završni projekat značili da praktično primeniš znanja?

Rekla bih da se veštine najbolje uče radeći na pravim projektima. Zadaci i završni projekat bili su ključni za praktičnu primenu već stečenog znanja o testiranju softvera.

Šta bi preporučila onima koji još uvek oklevaju da donesu odluku da promene svoju karijeru?

Prvi korak da donesemo odluku da želimo promenu je najteži. Posle toga sve teče, postaje zanimljivo i gubite pojam o vremenu provedenom tražeći greške na svakom mogućem sajtu. 😊

Pored obuke za tehničke veštine, kako te je Karijerni centar dodatno podržao?

Semos Education je odlična prilika za novi početak.

Pored testiranja softvera, Karijerni centar Semos Education-a nudi mogućnosti za pokazivanje i prezentovanje ranijih i novostečenih iskustava, lakše načine traženja novih pozicija i zahteve za promenu karijere.