Data analyst akademija

Semos Education Data analyst akademija ima za cilj da ti pruži sve što ti je potrebno da započneš uspešnu karijeru u oblasti nauke o podacima. Ukoliko imaš ambicije da se baviš analizom podataka i srodnim oblastima, ova obuka će ti pružiti sjajnu osnovu za dalji karijerni razvoj.

#Akademija #Analiza podataka i veštačka inteligencija #Junior #Microsoft

Opis Obuke

Šta zapravo radi Data Analyst? Posao Data Analyst-a je da sakuplja, pročišćava, proučava I interpretira podatke kako bi pomogao kompaniji da donese bolje poslovne odluke. On uočava trendove, prati KPIjeve I različitim vrstama analize dolazi do odgovora na ključna pitanja - šta se desilo, zašto se desilo, šta će se desiti I koje aktivnosti bi trebalo poduzeti u narednom periodu. Algoritam Data Analyst trening program ima za cilj da ti pruži sve što ti je potrebno da započneš uspešnu karijeru u oblasti analize podataka, nezavisno od industrije kojom se bavi tvoja buduća kompanija. Naučićeš rad u Excelu (početni i napredni), osnove rada sa bazama podataka i jezikom za rad sa bazama podataka SQL. Kao baza podataka koristi se MS SQL Server i njen TSQL (Transact SQL). Upoznaćeš se sa osnovama rada u Pythonu, ali i naprednijim tehnologijama (OOP, funkcionalno programiranje, Numpy, Pandas, Matplotlib/Seaborn, rad sa bazama podataka, kao i rad u konkurentnom okruženju). Kako bi tvoji izveštaji bili atraktivni I interaktivni, naučićeš I da koristiš PowerBI I primenićeš naučeno iz SQL-a i Pythona prilikom kreiranja izveštaja i dashboard-ova.

Kome je ova obuka namenjena?

Ako tek praviš prve korake u domenu Data Analitike, ili želiš da promeniš svoje zanimanje i zakoračiš stazama jako interesantne i dinamične oblasti IT industrije. „Data is a new oil“ najbolje opisuje trenutnu situaciju na tržištu, a u narednoj deceniji će ove pozicije biti još zastupljenije.

Preduslovi i potrebna znanja

Da bi uspešno pohađao Semos Education Data Analyst trening program, pre svega je važno da imaš afiniteta ka analizi podataka, i da budeš spreman/spremna da provedeš dosta vremena tražeći rešenja problema, samostalno. Osnovno akademsko znanje (tehničke pozadine, preferirano), je dovoljno da savladaš sve što će ti biti potrebno za novi korak u tvojoj karijeri.

Instruktori obuke

Miodrag Ivanović
Predrag Ilić
Ljubica Vujović

Materijali za edukaciju

U okviru obuke ćeš dobiti zvanične Microsoft knjige u elektronskom obliku, kao i specijalno razvijene materijale za učenje koji su prilagođeni potpunim početnicima. Ovi materijali uključuju vežbe, prezentacije, probne testove sa odgovorima i rešenjima. Dobićete i pristup grupi za pomoć u učenju, u kojoj možete dobiti savete od trenera i drugih učesnika iz grupe. Tokom samih treninga, za svaku od oblasti će se kreirati jedan ili više projekata / domaćih zadataka, kako bi samo praćenje napredka polaznika bilo što merljivije.

Program obuke

Osnovni SQL

Introduction to T-SQL
Querying tables with SELECT statement
Sorting and Filtering
Querying multiple tables and joins
Using functions and aggregate data
DML and DDL statements
Subqueries

Napredni SQL

Views, Temp Tables and Variables
TVF, Derived Tables, CTEs
Set operations: Union, Intersect, Except
Using Windows Ranking, Offset
Pivot and Unpivot
Executing Stored Procedures
Dynamic SQL
Implement error handling and transaction

Osnovni Python

What is Python and why choose it
Introduction to Python programming
Exploring data types (int, string, float, boolean)
Defining conditional expressions (if / elif / else)
Defining loops (while, for)
Structuring code – functions
Working with lists, dictionaries, sets, tuples
Error handling
Working with modules
Working with Files and Directories
Setting Python environment, working with environments

Napredni Python

Introduction to Object Oriented programming + Inheritance
Functional programming – lambda functions, map, filter, reduce, list comprehensions
Args and Kwargs
Decorators
Generators
Numpy
Pandas
Matplotlib + Seaborn
Unit Testing
Concurrency / Parallelism

PowerBI

Introduction to PowerBI
Prepare and load data with PowerBI
Configure data model in PowerBI
Create DAX calculations in PowerBI
Design report in PowerBI
Perform data analysis with PowerBI
Create PowerBI dashboard and deploy reports to the cloud

Nivo obuke:

Beginner

Tip obuke:

Online / Obuka vođena od strane instruktora

Trajanje obuke:

120 časova

Cena:

Redovna cena: 1399EUR
Promo cena: 1199EUR
Cena za plaćanje u celosti: 1099EUR
Prijavi se
07.03.2022. 18h

Zašto baš Data analyst akademija?

3x

veća ponuda poslova od broja kandidata

95%

polaznika je reklo da je obuka prevazišla njihova očekivanja.

92%

polaznika je reklo da je obuka bila dobra investicija za karijerni razvoj

Važne informacije o obuci


Ova obuka se odvija u potpunosti online putem platforme Microsoft Teams. Sve informacije o načinu održavanja obuke će vam biti dostavljene neposredno pre početka.

Rok za prijavu na obuku:

Ukoliko želite da ostvarite promo cenu obuke, rok za prijavu i plaćanje prve rate je 25. februar..

Ukoliko se ne prijavite do ovog datuma i dalje možete pohađati obuku po redovnoj ceni, ali je važno da prva rata bude uplaćena do datuma početka obuke.

Cene i načini plaćanja:


Redovna cena ovog programa je 1399 EUR.
Promotivna cena ovog programa je 1199 EUR i važi za prijave do 25. februar (potrebno je uplatiti najmanje prvu ratu do ovog datuma kako biste obezbedili svoje mesto).

Za uplate u celosti, odobravamo poseban popust i cena programa iznosi 1099 EUR.

Načini plaćanja:

Plaćanje na rate- ovaj program je moguće platiti u više mesečnih rata. Ukoliko prvu ratu uplatite do 25. februara, ostvarujete pravo na promotivnu cenu obuke. U suprotnom, za polaznika važi redovna cena obuke i prva rata mora biti uplaćena do prvog dana/početka obuke (07.mart).

Napomena: ukoliko se odlučite za plaćanje na rate, sa trening centrom Semos Education zaključujete Ugovor o pružanju obuke, i potrebno je da nam dostavite ličnu kartu i Vaš JMBG. Nakon zaključenja Ugovora, dobićete podatke o uplati i broj računa. Plaćanje se vrši isključivo preko računa (nema potrebe da donosite/prilažete uplatnice). Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti prema srednjem kursu NBS na dan plaćanja.

Plaćanje u celosti: I u ovom slučaju se potpisuje Ugovor o pružanju obuke i potrebno je da nam dostavite ličnu kartu i Vaš JMBG. Nakon zaključenja Ugovora, dobićete podatke o uplati i broj računa. Plaćanje se vrši isključivo preko računa (nema potrebe da donosite/prilažete uplatnice). Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti prema srednjem kursu NBS na dan plaćanja.

Plaćanje za pravna lica: Ukoliko plaćanje za Vas želi da izvrši Vaša kompanija ili drugo pravno lice, biće nam potrebni podaci pravnog lica (PIB, MB, Sedište, Naziv itd.)

Partneri na ovoj obuci

Da bi uspešno pohađao Semos Education Data Analyst trening program, pre svega je važno da imaš afiniteta ka analizi podataka, i da budeš spreman/spremna da provedeš dosta vremena tražeći rešenja problema, samostalno. Osnovno akademsko znanje (tehničke pozadine, preferirano), je dovoljno da savladaš sve što će ti biti potrebno za novi korak u tvojoj karijeri.

Još obuka za tebe