Data Analyst Akademija

Semos Data Analyst Akademija je trening program koji ima za cilj da ti pruži sve što ti je potrebno da započneš uspešnu karijeru u oblasti analize podataka, nezavisno od industrije u kojoj radiš ili želiš da gradiš svoj poslovni put. Naučićeš da radiš u Excelu i koristiš Power BI – skup korisnih i funkcionalnih alata za naprednu poslovnu analitiku. Upoznaćeš se sa osnovama rada u Python-u i SQL-u trenutno najpopularnijim programskim jezicima na planeti.

Zakaži informativni razgovor
#Akademija #Analiza podataka i veštačka inteligencija #Junior

Zašto započeti Data Analyst karijeru?

Učenjem osnova obrade analize podataka, znaćeš da interpretiraš i obrađuješ podatke što je postalo ključna veština u različitim organizacijama, industrijama i posebnim sektorima kao što su: IT, prodaja, marketing, finansije, odnosno u svim onim oblastima koje imaju potrebu da obrađuju podatke.

Šta zapravo radi Data Analyst?

Posao Data Analyst-a je da sakuplja, pročišćava, proučava i interpretira podatke kako bi pomogao kompaniji da donese bolje poslovne odluke. On uočava trendove, prati KPI-jeve i različitim vrstama analiza dolazi do odgovora na ključna pitanja - šta se desilo, zašto se desilo, šta će se desiti i koje aktivnosti bi trebalo poduzeti u narednom periodu.

Kome je ova obuka namenjena?

Ako tek praviš prve korake u domenu Data analize, ili želiš da promeniš svoje zanimanje i kreneš stazama jako interesantne i dinamične oblasti IT industrije, onda si na pravom mestu.

Instruktori obuke

Stefan Krstović
Andrijana Stanić
Mihajla Mađerčić
Ivana Čiplakovska

Program obuke

Microsoft Excel

Najbolji način da naučite Excel je korišćenje Excel-a. Tokom ove obuke, rešavaćete širok spektar poslovnih problema primenom Excel veština i tehnika koje ćete naučiti tokom obuke. Ova obuka sadrži obilje primera i praktičnih vežbi, što vam pruža nebrojene mogućnosti da izvežbate svoje Excel veštine kako biste bili spremni da ih odmah nakon obuke primenite i u praksi.

Osnovni SQL

Polaznici će tokom obuke naučiti da komuniciraju sa bazama podataka koristeći jezik SQL.
U okviru osnovnog dela uči se sintaksa SQL-a, način na koji možemo spajati više tabela, filtriranjem i sortiranjem podataka, grupisanjem podataka, kao i ažuriranjem sadržaja  u bazi podataka, ubacivanju novog sadržaja ili brisanjem sadržaja iz baza podataka.

Napredni SQL

U okviru naprednog dela učimo podupite, view-e (virtuelne tabele), napredniju analizu podataka pomoću analitičkih (windows) funkcija.

Osnovni Python

Polaznici će tokom obuke za Python naučiti sve ono što im je neophodno da krenu sa korišćenjem jednog od najpopularnijih progamskih jezika. U okviru osnovnog dela, učimo sintaksu samog jezika, tipove podataka, pravimo petlje, uslovne putanje.

Napredni Python

Upoznaćemo se sa naprednim tipovima podataka koji su jako zastupljeni u analizi podataka sa akcentom na list i dictionary.

Kreiraćemo funkcije, bavićemo se modulima i time kako se boriti sa greškama u kodu.
U okviru naprednog dela, prolazimo šta je Virtual Environment, rad sa fajlovima i direktorijumima (kreiranje, čitanje, brisanje), radimo sa povezivanjem Excel-a i Python-a. Pored funkcionalnog programiranja, akcenat je na dvema najpopularnijim bibliotekama za analizu podataka – Numpy i Pandas. Bavimo se kreiranjem vizualizacija i radom sa bazama podataka unutar Python-a.

Power BI

Power BI omogućava umrežavanje podataka iz najrazličitijih izvora, transformaciju, analizu, u cilju vizualizacije i formiranja vrednih analiza. Pokazaćemo Vam kako da se povežite sa stotinama izvora podataka i oživite svoje podatke pomoću dashboard-a i live izveštaja. Power BI je nastao kao add-on za MS Excel, vremenom se razvio u poseban alat i postao apsolutni lider u ovoj oblasti.

Planiranje i razvoj karijere
  • Kako napisati CV i motivaciono pismo
  • Kako optimizirati LinkedIn profil
  • Intervju

Nivo obuke:

Beginner

Tip obuke:

Online / Obuka vođena od strane instruktora

Trajanje obuke:

157 časa

Cena:

Redovna cena: 1440EUR
Promo cena: 1200EUR
Cena za plaćanje u celosti: 1200EUR

Mogućnost plaćanja:

12 rata
Decembar 2023. 18h
Prijavi se

Zašto baš Semos Data Analyst Akademija?

Popust!

Prijavite se što pre!

Maksimum praksa

minimum teorija

Zvanične

sertifikovane obuke

Besplatno

članstvo u Semos karijernom centru

Sertifikovani

treneri sa višegodišnjim iskustvom u praksi

Važne informacije o obuci

Sve obuke drže sertifikovani treneri sa višegodišnjim uskustvom u praksi, a ono što svaki naš trening program čini posebnim je mogućnost sticanja praktičnog iskustva i rad na realnom projektu. Ova obuka se odvija u potpunosti online putem platforme Microsoft Teams i možeš da je pratiš sa bilo kog mesta. Sve informacije o načinu održavanja obuke će vam biti dostavljene neposredno pre početka. Nakon završetka obuke, polaznici dobijaju sertifikat izdat od strane Semos Education-a.

Partneri na ovoj obuci

Ako tek praviš prve korake u domenu Data analize, ili želiš da promeniš svoje zanimanje i kreneš stazama jako interesantne i dinamične oblasti IT industrije, onda si na pravom mestu.

Još obuka za tebe