Data Analyst Akademija

Oficijelni Microsoft program

Zdravo! Ovde si, što znači da si pametna osoba koja želi da se profesionalno bavi podacima i želi da unapredi svoje veštine u ovoj oblasti, kako bi stekla više mogućnosti za izgradnju karijere, zaposlenje ili veća primanja.

Semos Data Analyst Akademija je trening program koji ima za cilj da ti pruži sve što ti je potrebno da započneš uspešnu karijeru u oblasti analize podataka, nezavisno od industrije u kojoj radiš ili želiš da gradiš svoj poslovni put. Naučićeš da radiš u Excelu i koristiš Power BI – skup korisnih i funkcionalnih alata za naprednu poslovnu analitiku. Upoznaćeš se sa osnovama rada u Python-u i SQL-u trenutno najpopularnijim programskim jezicima na planeti.

ZAKAŽI INFORMATIVNI RAZGOVOR
PROGRAM

Mogućnosti koje daje profesija analitičara podataka, koja je danas jedna od najtraženijih, rastu ogromnom brzinom, kao odgovor na eksponencijalno povećanje količine podataka koji se svakodnevno generišu i potrebe da se analiziraju. Kompanije sve više zapošljavaju analitičare podatke kako bi rešili značajne poslovne probleme.

Semos Education kao Microsoft Gold Partner kreirao je program u ovoj oblasti, koji vam omogućava da stekneš upravo pomenute ključne veštine kako bi postao priznati analitičar podataka.

Ovaj Microsoftov zvanični program je za tebe ako si:

Matematičar

Znaš Excel

Logičar

Voliš da rešavaš probleme

Statističar

Imaš osećaj za biznis

Zašto Data Analyst?

Učenjem osnova obrade analize podataka, znaćeš da interpretiraš i obrađuješ podatke što je postalo ključna veština u različitim organizacijama, industrijama i posebnim sektorima kao što su: IT, prodaja, marketing, finansije, odnosno u svim onim oblastima koje imaju potrebu da obrađuju podatke.

Posao Data Analyst-a je da sakuplja, pročišćava, proučava i interpretira podatke kako bi pomogao kompaniji da donese bolje poslovne odluke. On uočava trendove, prati KPI-jeve i različitim vrstama analiza dolazi do odgovora na ključna pitanja - šta se desilo, zašto se desilo, šta će se desiti i koje aktivnosti bi trebalo preduzeti u narednom periodu.

Kurs Časovi
Advanced Miscrosoft Excel 30
Basic and advanced SQL 32
Basic Python 24
Advanced Python 32
PL-300 Microsoft Power BI Data Analyst 24
Rad na realnom projektu 20
FREE EXAM: PL-300 Microsoft Power BI
Planiranje karijere 9
Opis predmeta obuhvaćenih ovim programom

Najbolji način da naučiš Excel je korišćenje Excel-a. Tokom ove obuke, rešavaćeš širok spektar poslovnih problema primenom Excel veština i tehnika koje ćeš naučiti tokom obuke. Ova obuka sadrži obilje primera i praktičnih vežbi, što ti pruža nebrojene mogućnosti da izvežbaš svoje Excel veštine kako bi bio spreman da ih odmah nakon obuke primeniš i u praksi.

Polaznici će tokom obuke naučiti da komuniciraju sa bazama podataka koristeći jezik SQL. U okviru osnovnog dela uči se sintaksa SQL-a, način na koji možemo spajati više tabela, filtriranjem i sortiranjem podataka, grupisanjem podataka, kao i ažuriranjem sadržaja u bazi podataka, ubacivanju novog sadržaja ili brisanjem sadržaja iz baza podataka. U okviru naprednog dela učimo podupite, view-e (virtuelne tabele), napredniju analizu podataka pomoću analitičkih (windows) funkcija.

Polaznici će tokom obuke za Python naučiti sve ono što im je neophodno da krenu sa korišćenjem jednog od najpopularnijih progamskih jezika. U okviru osnovnog dela, učimo sintaksu samog jezika, tipove podataka, pravimo petlje, uslovne putanje.

Upoznaćemo se sa naprednim tipovima podataka koji su jako zastupljeni u analizi podataka sa akcentom na list i dictionary.
Kreiraćemo funkcije, bavićemo se modulima i time kako se boriti sa greškama u kodu.
U okviru naprednog dela, prolazimo šta je Virtual Environment, rad sa fajlovima i direktorijumima (kreiranje, čitanje, brisanje), radimo sa povezivanjem Excel-a i Python-a. Pored funkcionalnog programiranja, akcenat je na dvema najpopularnijim bibliotekama za analizu podataka – Numpy i Pandas. Bavimo se kreiranjem vizualizacija i radom sa bazama podataka unutar Python-a.

Power BI omogućava umrežavanje podataka iz najrazličitijih izvora, transformaciju, analizu, u cilju vizualizacije i formiranja vrednih analiza. Pokazaćemo ti kako da se povežeš sa stotinama izvora podataka i oživiš svoje podatke pomoću dashboard-a i live izveštaja. Power BI je nastao kao add-on za MS Excel, vremenom se razvio u poseban alat i postao apsolutni lider u ovoj oblasti.

Kako napisati CV i motivaciono pismo
Kako optimizovati LinkedIn profil
Intervju za posao

Mihajla Mađerčić

Microsoft Excel

SAP Analyst

Stefan Krstović

Analiza podataka

SAS Accredited Trainer / SQL&Python Trainer

Andrijana Stanić

Microsoft Certified: Power BI Data Analyst Associate

Analiza podataka / Business Intelligence Developer

Ivana Čiplakovska

Ljudski resursi

HR & Career Center Manager

Konkurs je zatvoren!

Obuka GenAIBIZ u vrednosti od 200E
Sadržaj kursa:
Osnove veštačke inteligencije
Generisanje teksta korišćenjem AI
Generisanje koda korišćenjem AI
Generisanje slika i videozapisa korišćenjem AI
Generisanje zvuka korišćenjem AI
Identifikacija izazova vezanih za generativnu AI
Implementacija poslovnih strategija za generativnu AI

1.540 EUR

Potrebno iskustvo

Početnik

Vreme trajanja

6 meseci

Broj časova

171 čas

15% popusta

Semos Education diploma;
Oficijelni Microsoft sertifikat

Plaćanje

U celosti / 12 rata

Tip obuke

Online

Dinamika

2 puta nedeljno od 18-21h

Početak

24. jun 2024.
23. septembar 2024.

Јoš 4 mesta!

REZERVIŠI MESTO
ŠTA ĆEŠ NAUČIT NA AKADEMIJI?
T-SQL

SQL

Microsoft Excel

EXCEL

Power BI

POWER BI

Pyton

PYTHON

POSLE AKADEMIJE
Gde te vidimo nakon akademije?

Karijerni centar Semos Education-a podržaće te u procesu prijave za praksu ili zaposlenje u kompanijama koje su naši saradnici i Talent partneri sa kojima ćeš zajedno raditi na stvarnim projektima.

KARIJERNI CENTAR
award

Sertifikati

Nakon završetka akademije dobićeš diplomu Semos Education-a i bićeš spreman za polaganje ispita, koji će ti omogućiti da stekneš međunarodno priznat sertifikat: Microsoft Certified: Pover BI Data Analist.

certificate1
DIGITALNI BEDŽEVI
Microsoft Certified Data Analyst
ANATOMIJA ANALITIČARA PODATAKA
Gde ćeš da radiš?

Banke i finansijske institucije

IT industrija

Marketing

Medicina

Proizvodnja

Gejming

Osiguravajuća društva

Koliko ćeš zarađivati?

U proseko preko 1200EUR mesečno

Koje su beneficije?

Stopa zaposlenosti nakon edukacije 70%

U prvih 5 najtraženijih profesija na LinkedIn-u

Najseksi profesija 21. veka

data analyst

DATA ANALYST

USPEŠNE PRIČE
SARADNICI

110+ KOMPANIJA VERUJE U KVALITET I ZNANJE STUDENATA SEMOS AKADEMIJA

VIDEO PRIKAZNI

Zakaži sastanak sa Milenom!

Milena Bakmaz

B2C Sales Manager

mail icon

milena.bakmaz@semosedu.com

working time icon

+381 63 10 54 561

Zakaži sastanak sa Milenom!

Milena Bakmaz

milena.bakmaz@semosedu.com

+381 63 10 54 561

DA LI SI TI SLEDEĆI DATA ANALYST?

Otkrij svoje mogućnosti!

NAPRAVI PRVI KORAK