Best of the best

Milana Milošev

BLOG OBJAVA
Milana, danas možeš ponosno da kažeš da si deo zajednice Data Analista koji su završili Akademiju u Semos Education-u. Čime si se bavila pre i kako si se odlučila da napraviš prekvalifikaciju?

Što se mene tiče nije moguće izdvoijiti jednu specifičnu stvar kojom sam se bavila pre ovoga, rano sam počela da radim i radila sam više različitih poslova, od raznih studentskih poslova, posla u markentiškoj agenciji do trenutnog posla gde sam style advisor, svaki posao me je naučio nečem novom i drugačijem. Prekvalifikacija je nešto o čemu sam dugo razmšiljala, još sam u srednoj školi časove programiranja nalazila zanimljivim ali me je hrabrost da nešto tako probam i sama našla tek kasnije.

Zašto si se odlučila da pohađaš Akademiju za Data Analyst u Semos Education-u?

Semos Education mi je prvo privukao pažnju zbog svojih ozbiljnih partnera i dugogodišnjeg iskustva kako u Srbiji tako i u zemljama u regionu, sve te velike kompanije koje veruju Semosu definitivno ulivaju poverenje da oni rade nešto kako treba. Ja sam takođe osoba koja sve dobro istraži. Pre same obuke videla sam koliko imaju kvalitetne predavače što će se i tokom same obuke pokazati kao tačno.

Kako ti je Akademija pomogla da budeš korak bliže ostvarivanju karijere kao Data Analysta?

Akademija mi je pomogla na više različitih načina, meni je najbitnije to što su mi otklonili svaku sumnju i uverili me da sam sposobna za to i da je uz volju i rad sve moguće. Što se tiče samih tehničkih detalja materijali za učenje su bili i više nego jasni, zanimljivi i korisni i prilagođeni i ljudima koji dolaze sa predznanjem i nama koji smo apsolutni početnici.

Pored obuke za tehničke veštine, kako te je Karijerni centar dodatno podržao?

Tokom cele obuke sam osećala podršku celog tima koji stoji iza karijernog centra Semosa, uvek su tu za sva pitanja i nedoumice. Održali su nekoliko korisnih radionica. Svakako, najbitnije je to što osećam da se njihova podrška ne završava sa zavrsetkom same obuke i da su i dalje tu da mi pomognu i odgovore na pitanja.

Šta bi preporučila onima koji još uvek oklevaju da donesu odluku da promene svoju karijeru?

Svima koji razmišljaju da promene ili započnu novu karijeru želim da kažem da ih razumem, da razumem strah i da znam da je teško, ali da treba da budu hrabri jer se hrabrost uvek isplati, taj osećaj kada znate da radite nešto dobro za sebe je neprocenjiv, da veruju u sebe i da ne odustaju!

#data-analyst
СЛИЧНИ БЛОГ ОБЈАВИ

BUDI I TI USPEŠNA PRIČA!

Upiši se na Semos Akademiju!

NAPRAVI PRVI KORAK