Intervju - Aleksandar Gacev

“Tri stvari koje su mi se najviše dopale na Akademiji su profesori, struktura edukacije i kvalitet resursa za učenje.”

BLOG OBJAVA
Recite nam nešto o sebi. Ko je Aleksandar Gacev?

Ja sam dvadesetčetvorogodišnji zaljubljenik u umetnost i nauku. Volim svaku vrstu umetnosti, bilo digitalnu ili fizički medijum. Verujem da stvaranje različitih vrsta umetnosti pomaže u boljem razumevanju sebe i povećanju produktivnosti. Takođe, volim da stičem znanja i da ih delim sa ljudima. U umetnosti, napredovanje se sastoji od 80% učenja, a ovaj moto mi je pomogao da se razvijam kao grafički dizajner. Neke od tema kojima posvećujem najviše vremena su umetnost, filozofija, psihologija, ishrana/sport i opšte informacije o svetu i ljudima iz različitih kultura.

Kako izgleda jedan radni dan grafičkog dizajnera?

Jutro počinje sa mnogo kafe kako bih bio fokusiran tokom radnog dana, sledi dnevni brifing sa timom za radne zadatke i koordinacija među timovima. Moja je posao dinamičan, ispunjen kreativnošću, slobodom za eksperimentisanje u dizajnu i estetikom kreativnih projekata koje radim, tako da mogu slobodno reći da mi je posao zadovoljstvo. Moji kolege me podržavaju u procesu prilagođavanja i često mi daju inspiraciju tokom dizajniranja, pa često uključujem njihove ideje u kreativni proces.

Kako ti je Akademija za grafički dizajn pomogla u svakodnevnom radu?

Akademija mi je pomogla na tri značajna načina u mom radu i ličnom razvoju. Prvo, dala mi je veštinu rukovanja programima koji su mi potrebni za obavljanje posla. Drugo, naučila me je kako da razmišljam kao dizajner i kako da prenesem svoje ideje u dela. I treće, pokazala mi je kako da razmišljam kada su u pitanju klijenti, tačnije kako da im se obraćam i kako da uključim njihove zahteve u dizajn.

Tri stvari koje su ti najviše ostavile utisak na Akademiji?

Profesori, struktura edukacije i kvalitet resursa za učenje.

Kako je bilo iskustvo sa Karijernim centrom u Semos Edukaciji?

Profesionalnost, angažovanost i posvećenost zaposlenih u Karijernom centru doprineli su mom angažmanu u Represent Communications. Stalno dostupni za komunikaciju, aktivno su radili na tome da dobijem priliku da stupim u kontakt sa kompanijama i stalno su bili involvirani u ceo proces regrutacije.

Na kraju, šta bi poručio onima koji žele da započnu svoju karijeru u oblasti grafičkog dizajna?

Grafički dizajn je industrija u kojoj ima mesta za svakog kreativca. Budite uporni, ostanite kreativni i ne prestajte da radite na ostvarivanju svojih snova. Profesija grafičkog dizajnera nudi neograničene mogućnosti za karijerni rast - iskoristite ih i počnite da se razvijate u iskusne profesionalce!

#digital-marketing
SLIČNI BLOG POSTOVI

BUDI I TI USPEŠNA PRIČA!

Upiši se na Semos Akademiju!

NAPRAVI PRVI KORAK