Cybersecurity

Zašto je velika potražnja za stručnjacima za sajber bezbednost?

BLOG OBJAVA

U svetu koji se sve više oslanja na digitalne tehnologije, sigurnost naših podataka i informacija postaje osnovni izazov. Sajber bezbednost nije samo termin, već značajan deo našeg svakodnevnog života koji utiče na sve aspekte naše privatnosti, ličnih podataka, finansija, pa čak i na nacionalnu bezbednost.

Zanimljive činjenice:

  • Frekvencija sajber napada: Svake sekunde se dogodi preko 2,200 sajber napada širom sveta, što znači više od 75 miliona napada godišnje. To pokazuje povećanu potrebu za zaštitom i borbom protiv sajber kriminala.
  • Brz karijerni uspon: Programeri za sajber bezbednost su među najbrže rastućim profesijama, s potrebom koja raste za 32% do 2028. godine, prema BLS. Kompanije se godinama muče da popune radna mesta u sajber bezbednosti; prošle godine je na svaka 100 zapošljavanja bilo duplo manje stručnjaka, što otvara velike mogućnosti za napredovanje.
  • Investiranje u obuku: Postoje visoko plaćene pozicije u oblasti sajber bezbednosti, kao što su etički hakeri koji zarađuju prosečnu platu od 98,000 dolara godišnje. Obuka i sertifikati mogu napraviti veliku razliku u Vašoj karijeri.

Zašto prekvalifikacija u sajber bezbednost?

Sajber bezbednost nudi raznovrsne karijerne puteve koji mogu transformisati vašu profesionalnu putanju:

  • Etički haker: Testiranje bezbednosnih mera simuliranjem napada kako bi se otkrile i popravile slabosti u sistemu
  • Specijalista za bezbednost podataka: Implementacija bezbednosnih politika i procedura za zaštitu informacija od neovlašćenog pristupa.
  • Konsultant za sajber bezbednost: Pomaganje organizacijama da poboljšaju svoju sajber bezbednost savetima i tehničkom podrškom.

Ulaganje u kurseve za sajber bezbednost daje vam priliku za globalno priznate veštine, što znači da možete raditi u različitim industrijama i geografskim regionima. Karijera u sajber bezbednosti uključuje stalne izazove i inovacije, što vam omogućava da se razvijate i učite svakodnevno. Ako ste zainteresovani za uticaj u savremenoj tehnologiji i zaštiti privatnosti, pridružite se novom kursu "Foundations of Cybersecurity" po promotivnoj ceni koji počinje 24. juna. Učite od eksperta sa 25 godina iskustva u ovoj industriji i steknite neophodne veštine za sajber bezbednost.

3,5 miliona radnih mesta čeka na vas!

Link za prijavu
SLIČNI BLOG POSTOVI

BUDI I TI USPEŠNA PRIČA!

Upiši se na Semos Akademiju!

NAPRAVI PRVI KORAK