Intervju sa Dimitrije Simonovič

Statistička istraživanja pokazuju da iz godine u godinu raste potražnja za raznim tipovima aplikacija i uluga, bilo za posao, zabavu, ili da nam jednostavno olakšaju svakodnevni život u manjoj ili većoj meri.

BLOG OBJAVA
Kako si saznao za Semos Software Tester Akademiju i šta te je privuklo da se prijaviš za stipendiju?

Moje prvo iskustvo sa Semos education centrom je bilo 2021. godine, kada sam pohađao besplatne kurseve, koji su mi omogućili da steknem zvanične Microsoft sertifikate za Microsoft Azure platformu. Na kraju tog kursa su prvi put najavljene Semos Akademije. Od tada redovno pratim sve objave i promocije vezane za akademije, a kada sam video da su ove godine uveli i pune stipendije, odmah sam se prijavio.

Čime se baviš i šta želiš da promeniš kada savladaš nove veštine i stekneš znanje?

Student sam Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu na odseku za energetiku; međutim, interesovanje mi sve više gravitira ka CS i IT oblastima. Kako na mom odseku nema mnogo CS predmeta, sticanje znanja na akedemiji će biti ključno za započinjanje karijere u IT sektoru. Pored toga, radim i u prodaji računarske tehnike i tehnike generalno. Višestruka upotreba reči „tehnika“ u ovih par rečenica, samo pokazuje u kojoj meri tehnika, u raznim oblicima, okupira moj svakodnevni život.

Šta te privlači kod testiranja aplikacija?

Traženje grešaka i potencijalnih problema mi izgleda zanimljivo. Na neki način kao rešavalje slagalice, osim što umesto složene slike na kraju nastane haos i hvatanje za glavu od strane developera. :D

Šta bi poručio drugima i pomogao im da odluče da upišu Software Tester Akademiju?

Statistička istraživanja pokazuju da iz godine u godinu raste potražnja za raznim tipovima aplikacija i uluga, bilo za posao, zabavu, ili da nam jednostavno olakšaju svakodnevni život u manjoj ili većoj meri. Taj trend rasta prati i povećana potražnja za software testerima. Smatram da je Semos akademija odlična polazna tačka za uspešnu karijeru u IT sektoru.

#software-tester
SLIČNI BLOG POSTOVI

BUDI I TI USPEŠNA PRIČA!

Upiši se na Semos Akademiju!

NAPRAVI PRVI KORAK