Intervju - Dusan Marinković

“Moja Semos prica pocela je slucajnim otkricem na Instagram platformi. ”

BLOG OBJAVA
Kako je počela tvoja Semos priča?

Moja Semos prica pocela je slucajnim otkricem na Instagram platformi. Kada sam saznao za akademiju, odmah sam bio zainteresovan zbog svoje ljubavi prema digitalnim tehnologijama. Poceo sam sa kursom za manuelno testiranje, a nakon njega sam odmah nastavio I sa kursom za automatizaciju. To iskustvo me je obogatilo I dalo mi priliku da steknem znanje o tome kako softverska resenja funkcionisu “ispod haube”. Takodje, imam prirodni afinitet da testiram razlicite stvari u svakodnevnom zivotu, pa mi je ovo podrucje dodatno intrigantno.

Šta ti se najviše dopada u vezi sa Semos Software Tester Akademijom?

Ono sto mi se najvise dopada u vezi sa Semos Software Tester Akademijom je njihov pristup obuci. Njihov fokus na prakticnom radu omogucava nam da steknemo stvarno iskustvo u testiranju softvera, sto je nezamenjivo za razvoj vestina. Dinamika predavanja ponedeljkom I cetvrtkom mi se posebno svidja, jer takva raspodela sa par dana razmaka I zadacima koje imamo primorava studente da se konstantno angazuju I na taj nacin ubrzano savladavaju gradivo. Predavaci su izuzetno profesionalni I veoma voljni da pomognu van predavanja.Njihova spremnost da daju konstruktivne savete I pruze dodatno objasnjenje stvarno olaksava proces ucenja I podstice nas da budemo bolji u onome sto radimo. Sve ovo zajedno cini Semos Akademiju ne samo mestom za sticanje znanja, vec I za razvoj vestina I licnog napretka.

Kakva su tvoja očekivanja nakon završetka Akademije?

Nakon zavrsetka akademije, moja ocekivanja su da cu biti spremniji za ulazak u industriju softverskog tetiranja. Zelim da primenim sve sto sam naucio I da nastavim da se usavrsavam u svojoj karijeri. Nadam se da cu pronaci posao u kompaniji koja ceni moje vestine I pruza mi mogucnost da ih dalje razvijam. Ocekujem da cu imati priliku da radim u dinamicnom okruzenju sa kolegama koji dele moju strast prema tehnologiji I kontiuniranom ucenju. Sve u svemu, nadam se da ce Semos Software Tester Akademija biti odskocna daska prema uspesnoj karijeri u oblasti softverskog testiranja.

Šta bi poručio ljudima koji razmišljaju da postanu Software Testeri?

Za ljude koji razmisljaju o tome da postanu softverski testeri, moja poruka bi bila da prate svoju strast I interesovanja. Testiranje je dinamicno polje koje zahteva analiticke sposobnosti, preciznost I kontiunirano ucenje, ali isto tako pruza mogucnost za izazovne I napredne karijere. Vazno je da budete spremni da stalno usavrsavate svoje vestine, pratite trendove u industriji I budete otvoreni za nove tehnologije. Ne zaboravite da je saradnja I komunikacija sa timom kljucna u ovom poslu, pa razvijajte I te vestine. Na kraju, budite strpljivi I uporni, jer ce se ulozeni trud I rad na kraju isplatiti.

#software-tester
SLIČNI BLOG POSTOVI

BUDI I TI USPEŠNA PRIČA!

Upiši se na Semos Akademiju!

NAPRAVI PRVI KORAK