Uspešna priča

Slavica Radovanovič

BLOG OBJAVA
Ćao Slavice, za početak, reci nam, kako je počela tvoja Semos priča?

Sasvim slučajno, putem LinkedIna, naišla sam na reklamu Semos Akademije o besplatnoj radionici o analizi i obradi podataka i iz znatiželje se prijavila. Stefan, trener koji je vodio tu radionicu a koji nam i sada drži predavanja, je na jedan jednostavan a zanimljiv način analizirao i prezentovao rezultate podataka, što se meni, nekom ko se uvek poziva na činjenice i dokaze, jako dopalo i samo sam rekla sebi – ,,Zašto da ne?”.

Koje karakteristike treba da poseduje uspešan Data Analyst?

Po mom mišljenju, uspešan Data Analyst bi trebalo da poseduje snažne analitičke veštine koje će mu omogućiti duboko razumevanje i tumačenje podataka, neko ko je po prirodi usmeren na detalje ali i neko ko je znatiželjan, voljan da stalno istražuje. Zatim, tu su i dobre komunikacijske veštine, kako bi bio u mogućnosti da rezultate analiza prenese na jasan, razumljiv i konkretan način svim kolegama i donosiocima odluka. Pored toga, smatram da je neophodna određena doza kreativnosti radi pronalaska inovativnih rešenja i na kraju, ali ne i manje važno, to treba biti osoba koja je odgovorna i koja se vodi ustanovljenim etičkim principima, posebno principom poverljivosti, uzimajući u obzir da Data Analyst uvek radi sa poverljivim informacijama.

Kakva su tvoja očekivanja nakon završetka Akademije?

Nakon završetka Akademije očekujem da ću kod sebe još više unaprediti analitički način razmišljanja, usvojiti veštine i znanja koja će mi pomoći da efikasno primenjujem različite tehničke alate i da ću samostalno moći da predstavljam rezultate analiza na jasan način, razumljiv svima. Verujem da će mi znanja i veštine stečene na Microsoft Data Analyst Akademiji omogućiti rad u različitim oblastima poslovne sfere, pružajući mi priliku da uživam u poslu i istovremeno doprinesem rešavanju analitičkih izazova.

#data-analyst
SLIČNI BLOG POSTOVI

BUDI I TI USPEŠNA PRIČA!

Upiši se na Semos Akademiju!

NAPRAVI PRVI KORAK